Still Space Architecture
Still Space Architecture
Moore St_ street view.jpg

Modernist Courtyard House

1965 Home of the Future designed by Leif Kristensen lives on as a fabulous modernist courtyard house.
This house was originally designed as part of a competition for The Womens Weekly Home of the Future, 1965 by Lief Kristensen. The original building is a modest grid plan with a central courtyard.

The house had undergone several alterations and the original intent of the plan was diluted and was in a state of disrepair. Instead of knocking down the building, the clients who have a young family, decided to renovate and wanted to explore options for improving spatial, structural and privacy issues.


This existing modernist house was renovated to create outdoor terrace spaces and better connections with the streetscape.

This existing modernist house was renovated to create outdoor terrace spaces and better connections with the streetscape.

A new roof terrace and garden fronts the street with a textured sculptural timber screen creating privacy and shading for the interior spaces.

A new roof terrace and garden fronts the street with a textured sculptural timber screen creating privacy and shading for the interior spaces.

Pool Courtyard. The pool was reconfigured creating more sun drenched terrace space for entertaining and landscaping

Pool Courtyard. The pool was reconfigured creating more sun drenched terrace space for entertaining and landscaping

poolside_modernisthouse_midcenturymodern_courtyardhouse
New kitchen Island bench , featuring natural textures of timber and marble moasics

New kitchen Island bench , featuring natural textures of timber and marble moasics

A pink external courtyard wall draws colour into the interiors

A pink external courtyard wall draws colour into the interiors

Pink tones are reflected throughout the house linking the spaces

Pink tones are reflected throughout the house linking the spaces