Still Space Architecture
Still Space Architecture
Photography by Brett Boardman

Verandah House

exterior, House, Interior, Residential

A multi generational House designed around a linking verandah, allowing the garden to flow between two buildings

Photography by Brett Boardman

Photography by Brett Boardman

A verandah links the 100 year old cottage with a separate sleeping pavillion high up in the trees. The new pavilion divides sleeping and sleeping zones allowing contact with the garden as you pass between the two. Separating the buildings allowed for the conservation of the old cottage in its entirety as well as a feeling of spatial openness, and awareness of light and air.

 Entry Courtyard linking the old cottage with the new pavilion.

Entry Courtyard linking the old cottage with the new pavilion.

 View line out to the expansive garden, immersing you in the landscape

View line out to the expansive garden, immersing you in the landscape

 Outdoor room, creating cool shady spaces for retreat

Outdoor room, creating cool shady spaces for retreat

 Views are directed down and into the garden creating a tree house oasis. Louvres provide all weather ventilation.

Views are directed down and into the garden creating a tree house oasis. Louvres provide all weather ventilation.

 Colours in the facade reflect the cooling pool movement

Colours in the facade reflect the cooling pool movement

 Screens filter the light and views

Screens filter the light and views

garden house plan.jpg
 Colour is used to define the bedroom spaces, this bedroom is a dreamy blue tone complete with  hammock so you can swing and watch the trees outside

Colour is used to define the bedroom spaces, this bedroom is a dreamy blue tone complete with hammock so you can swing and watch the trees outside

 large windows are punched into the walls, screens are used to control sunlight. The bagged brick walls are a restful soft lilac colour.

large windows are punched into the walls, screens are used to control sunlight. The bagged brick walls are a restful soft lilac colour.

9 of 10_Garden House_robe view_red.jpg
Photography by Brett Boardman

Photography by Brett Boardman

The pink tone chosen for the stairwell reflects the neighbours terracotta brickwork - working with site constraints to make the stairwell a glowing pink space in the afternoons

StillSpace_PutneyHouse_000902_red.jpg
 Bathing is a place of joy with northern light, plants and green tiles

Bathing is a place of joy with northern light, plants and green tiles

Garden House_view from ensuite_red.jpg